Sunday, October 26, 2014

Hanna-Loore 6-kuune

Hanna-Loorel täitus 6 kuud hoopiski Riias. Kui esimesed 3 kuud meie laps ei nutnud, siis nüüdseks on ta õppinud pisut iseloomu näitama. Õed õpetavad... Kui hambad teevad liiga, tuleb jorri ja kui õiglus pole jalule seatud, riieldakse "at-at-at-aa".
Kõige armsam on aga see, kui emme-issi-õdede silma alla sattudes tuleb sekundiga näole miljonidollari naeratus. Küll veel hambutu, aga seda armsam! No need on need hetked, mille nimel tasub elada!
Oskustest - keerab igatpidi, roomab tagurpidi, käpuli ajab ka ja üritab edasi manööverdada (siiani veel tulutult). Istuma ajamine saab vast nädalaga selgeks, juba on peaaegu käpas. Nn merineitsiasend on lemmik! Lemmikmänguasjad on sellised, mida saab kätte haarat ja kolistada. Juhtmed ja puldid loomulikult ka :) Mänguasju haarab, lutti üritab ise suhu saada ja emme tiss on siiani kullast kallim. See läheb iga kell igas asendis ja on parim lohutus kui hambavalu liiga teeb. Rpa lutipudelist ei lähe kohe üldse ja püreesid võime ka ise süüa. Pakkunud oleme kartulit ja kõrvitsat, no nagu sinepit söödaks. Näoilme on vastav :) Kurki ja õuna lutsutab õnneks küll. Me ei anna alla ja seda "sinepit" söödame aga edasi, küll harjub.
Riided on enamuses juba nr 80, sest meie nups on parajalt potsu ja nr 74 on lihtsalt..."kitsas". Kaalu-pikkuse saame teisipäeval teada. Tõenäoliselt ta 74 cm ligi on ja umbes 9,5 kg raske. Juuksed on tihedamaks läinud.
Päevareziim on selline, et ärkame u 8 paiku ja tuttu läheb ka kaheksa paiku. Päeval on üks pikem uni, mis võib ka pooleteise tunnisesk venida ja kaks 40 min und. Ööd on nii ja naa. Kui ei vea, siis ärkab iga tund, kui veab, ärkab kahe-kolme tunni järel. Päevaunede ajal olen asendanud enda lebomise hoopis väljaskärutamisega. On endal pea selgem ja lapsel kasulik värske õhu kuur ka.

P.S. Värsked mõõdud: 73,5 cm ja 9,2 kg.

1 comment: