Friday, January 20, 2012

Lene-Mai 2-aastane!



Meie pesamuna sai 17. jaanuaril kahe-aastaseks. On ikka tubli tüdruk küll. Nora-Liisiga üsna ühtemoodi kiire arenguga ja hakkamist täis. Pikkust on umbkaudu 92 cm (ehk siis vanarahva tarkuse järgi tulevikus sama  pikk kui emme) ja kaalu 12 kg ringis. Esimesed juuksesalgudki juba soengusse lõigatud ja tukk taas silmile kasvanud.

Preilile meeldib väga raamatuid vaadata, pusletada. Erilised lemmikud on Nora-Liisi 100 tükiga pusled, milles ta siis suvalisi tükke üritab kokku klapitada. Enda "titepusled" ei lähe üldse kaubaks. Lego torni ladumine on vahva ja veega solistamine samuti. Õhtul, kui kõik-see-mees koos koju saabub ja mul vaja õhtusööki küpsetama hakata, tõstan ta enda juurde kööki toolile ja panen kraanist vee nirisema, siis on pooleks tunniks rahu majas. Enamasti ta siis joob või lödistab lusikaga või "tahab käsi peseta". No ja kõikse-lemmikum on ikka õde. Mängivad koos, tantsivad koos, Nora õpetab Lenele kuidas mängida ja väiksem kuulab ilusti. Vahel tahab Nora aga multikaid vaadata ja ei pööra õele tähelepanu. Väiksem on aga kaval, seisab teleka ette ja nõuab tähelepanu. Ja kui see ei aita, siis hakkab vaidlema. See kahepoole "on küll"-"ei ole"- "on küll" kordub meil 10 korda päevas, kuni suurem tuleb kaebama :)

Laused on ka juba Lenel päris pikad - "ei taha seda pluusi" näiteks, "lähme sulistama" jne. Väga jutukas ja sõnaosav tegelane ja viisi peab ka tublisti.

Ja üks naljakas seik ka. Koju tulles õhtul on esimene asi - "Lene läheb tuttu". Mis tähendab siis, et koorib end paljaks, veab oma vooditeki mu jalge ette ja mässib end seal sisse.  Unest pole ju tegelikult juttugi, aga ju on mõnus tal niiviisi puhata ja pikutada peale väsitavat päeva. No ja riideid talle õhtul enam selga ei saagi. Õnneks on meil toas soe.

Ja teine naljakas komme, mis õnneks juba möödunud. Virutab Norale näiteks käega ja ütleb kohe järele "ära löö mint". Vot nii. Parim enesekaitse on rünnak! Aga see "ära katsu minu kõhtu", "ära lükka mint" on hetkel väga aktuaalne.

Potil käib tublisti - mähkmed on vaid magades, autos ja õues. Ise läheb potile kui vaja. Ööuni on keskmiselt kl 22-8 ja päevauni 2h. Mõned päevad on ka päevauneta hakkama saanud. Titast sai tüdruk! Hip-hip-hurraa!

Palju õnne, kullake!

1 comment:

  1. Palju õnne suurele pisikesele tüdrukule ja teie armsale perele :)

    ReplyDelete