Tuesday, January 18, 2011

Ja saigi aasta täis!

Lene-Mai sai aastaseks! Palju õnne, kallis tütreke!



Sünnipäeva ajal olid kõik külalised haiged, seega tegutsesime oma pere ringis. Valmistasin porgandikoogi ja üritasin "kiisuks" kaunistada. Tuli küll äratuntav kassinägu, aga peaks veel harjutama. Kinkisime vanaema ja vanaisadega mitme peale laua ja toolid, kus mõlemal lapsel hea joonistada ja mängida. Esimese asjana leidis Lene, et superlahe ajaviide on ronida toolile, sealt lauale ja laual siis tantsu vihtuma hakata :) Natuke ohtlik, eks ole! Nüüd on meil toolid lauast kaugemal. Pisipiiga ronib ühele toolile, sätib end istuma, kõlgutab veidi jalgu. Tuleb maha ja siis võetakse sama aktsioon teise tooliga ette. Lahe ronimine ju! Kink võeti omaks.

Veel kinkisime ühe peene peavõru, mille lehv on sama suur, kui Lene pealagi, aga preilidel peab ikka aksessuaare olema. Ja armsad nukunõud. Las õpib sööma! :)



Igatahes oli meil üks tore pisike sünnipäev ja küll me pidutseme veel takkajärgi ka!

1-aastane Lene-Mai:

- sööb kogu aeg ja sama toitu mis ülejäänud pere, soolata toit muidugi. Kasutan palju muid maitseaineid ja ürte ja toit tuleb väga maitsev. Ei tunne vajadust tihti endalegi soola lisada. Tervisele on see vaid kasuks. Aga Lene-Mai jumaldab mu toite. Erinevalt Nora-Liisist. isu on pisemal kindlasti suurem kui suurel õel. Toidan teda sülest, sest söögitoolist ta lihtsalt ronib välja.

- oskab pepu ees kõrgelt maha tulla. Ise õppis, mina ei õpetanud. Muidugi peab teda igasugu servade juures jälgima, sest tal võib tulla mõte ääre peale istuda ja siis kukub ta loomulikult selg ees maha. Diivani peale ronib ka ise.

- jääb ise sekundipealt oma toas magama. Ja kui uni murdma hakkab, tuleb üks lõputu kisa, siis tuleb ruttu tegutseda ja laps voodisse panna. Magab ta meil kl 19.30 - 8.30. Ja teeb 3 h järel kaks tunniajast uinakut. Vahepeal magas ta hommikul kl 11ni, siis saime 1 unega päeval hakkama, aga enam mitte.

-ütleb "tiss" ja "mämm-mämm". Kõige olulisemad sõnad ka ju! Saab aru sõnadest "tule siia", "istu", "aiai", "ei", "kus on...", "lutt", "vesi", "süüa", "issi, emme, Nora" jne

-kõnnib täitsa vabalt sirgete jalgadega nagu laps ikka

-armastab tantsida

-kõik võimalik läheb suhu

-meeldib mängida igasugu häält tegevate leludega ja emme ehitatud torne lõhkuda, asju mänguasjakastist välja tuustida ja omaette tegutseda.

3 comments:

  1. See tutt on küll väga suur saanud! Kas väiksemat numbrit polnud võtta?

    ReplyDelete
  2. Oi, aga see tutt on ju väga universaalne - sobib meie pere kõikidele naistele. Lisaks kaitseb suvel päikesepiste eest ja sügisel toimib vihmavarjuna. Parim ost!

    ReplyDelete
  3. Ei noh, tutt on tore ja Lene on ka väga rõõmus.

    ReplyDelete