Friday, October 22, 2010

Lene-Mai 9-kuud

Lene sai 9 kuud.

Enne sain tema kõrval lugeda, kududa, surfata netis. Oluline oli, et tema juures maas istun. Nüüd ta enam ise mängida ei taha. Tahab hoopis minu asjadega mängida. Emme arvutit käppida, emme vardaid kiskuda, emme mobiili närida ja juhtmeid suhu ajada. Ja kui emps püsti tõuseb, et 5 sammu kaugusele kööki minna, on hädakisa lahti. Mängida ta ei taha, süles olla ei taha ja kõik on paha. Õnneks on vanker ja värske õhk. Väljaskäimine teeb tuju rõõmsamaks. Täna sadas lörtsi meie õueskäigu ajal, väga huvitav elamus lapsele. Tuttav maailm oli kõik valge! 9-kuuselt hakkab lastel aeg, kus nad saavad aru, et emme ja tema ise ei olegi üks ja ümberringi on suur ja kole maailm. Sellepärast see klammerdumine. Paar kuud ja siis hakkab kergem.

Võõrastamine on meil päevakohane teema.

Süüa on Lene kõrvalt keeruline, kuna ta tahab ka. Ajastame siis oma söömised ja tema püreetamise samale ajale. Ka kamapalle annan, need lähevad päris hästi kaubaks.

Olen väga kartnud, et suurem õde hakkab väiksema tõttu armukadetsema. Aga ei! Hoopis Lene on armukade. Kui Nora-Liis mu süles on, hakkab Lene kõva häälega õigust nõudma ja ei jäta enne, kui tema ka sülle saab. Huvitav, et nii pisikesel juba selline omandiinstinkt on.

Oleme terve perega nohus, mingi paha viirus ja just Nora sünnipäeva ajal. Uuhhh...

Lene-Mai viimased nädalad ärkas öösel iga tunni tagant, et tissi nõuda. Hakkasime nüüd öist söömist ära harjutama. Kolisin Nora tuppa magama ja T tegeles öösel Lenega. Tga pole ju mõtet tissi nõuda. Esimene öö oli kisa, viimased kaks ööd ta küll ärkab , ent uinub kiiresti uuesti. Ei olnudki hirmus raske see harjutamine. Olen veel paar ööd eraldi ja siis kolin oma voodisse tagasi laiutama. Tubli tüdruk!

Lene on tublisti toe najal käimist harjutanud. Ühe käega hoiab diivanist ja kõnnib usinasti. Nüüd juba paar päeva üritab ta ilma abita samme teha. Kolm sammu on rekord. Tundub, et astub oma suurema õe jälgedes ja hakkab 10-kuuselt kõndima. Lume sees tahaks ju ometi ukerdada ja emme muidu ei lase, kui jalad all pole :)

No comments:

Post a Comment