Monday, October 4, 2010

Lene-Mai 8-kuud



Meie pisike rõõmurull kasvab nii ruttu! Alles ta ägises voodi peal, ei osanud pöörata ega keerata, nüüd ajab end keset põrandat vabalt püsti ja üritab astuda. Samme veel ei tule, aga tundub, et tahtmist on küll.

Olin hädas magamapanekuga, ent kui hakkasin teda kauem üleval hoidma, uinub ta nüüd paari minutiga ilusti oma voodis. Üleval jõuab ta olla 3h.

Issi käib meil taas tööl ja mina olen täiskohaga koduperenaine. Selliste lastega on see lausa rõõm.

Meie päev on nüüd selline:

Hommikul viib T Nora-Liisi lasteaeda, meie tõuseme samal ajal kl 8.15. Siis mängime, sööme putru, tuuseldame ringi mööda elamist. Lene käputab emmele järgi, nagu kutsu :) Kui emme silma all, siis mängib Lene täitsa ise. Lemmikud on endiselt puldid ja Nora tolmuimejavoolik, millega vehkida, aga ka Nora lemmik, mõõdulint, tundub väga põneva leiuna. No ja siis kella 11.15 paiku ta jääb tuttu, enne sööb piima kõhu täis muidugi, et magusamad unenäod oleksid. Heal juhul tudub 1,5h. Ärgates tuleb issi koju lõunale, siis lähme teeme väljas tunnise jalutuskäigu. Kui korteri uksest välja astume, on Lene änksu täis. Siputab ja kilkab, nii et trepikoda kajab. Tundub, et naudib keskkonnavahetust. Kärus ta üle 40 minuti väga istuda ei taha, aga see on piisav aeg, et näiteks toidupoe tiir teha ja veel üks Maarjamõisa tiir sinna otsa. Emmele ka kasulik veidi liikuda... Tuppa tulles sööb Lene lihaga püreed, mängib natuke oma vidinate ja emmega ja siis on aeg kell pool 4 taas tuttu minna. Emme hoiab siis juba hinge kinni, sest  Nora-Liis lõpetab lasteaias söömise kell pool5 ja hakkab emmet ootama. Kui veab, ärkab Lene enne kella 5, siis paneme kibekähku riidesse ja kimame vankriga suure õe juurde. Lene ja Nora kohtumisrõõm on suur. Tagasitulles korjame vahtralehti ja uurime ümbrust, kui Lene lepib, käime kodu juures mänguväljakutel ja hakkame issit koju ootama. Kell pool 7 on pere koos. Siis teeme mõne sõidu või asutame end tuppa - hakkab pimedaks minema. Emme võtab õhtusöögi tegemise ette ja issi trallab lastega. Peale õhtusööki , ka Lenel on oma magus püree, kuigi emme toidu ampsud tunduvad palju huvitavamad, paneb issi tütred vanni ja emps hakkab segadust likvideerima. Kell 8 on lapsed tuduriides, Nora-Liis unejutu ootel ja Lene-Mai tissi ootel. Norale loeme unejuttu kordamööda, teine pool paneb siis titat magama. No ja nii ongi. Kell 9 õhtul on vaikus ja rahul Lapsed magavad ja saabub öö. Kuni järgmise hommikuni!

Elu on lill!

1 comment:

  1. Tegemist on palju, aga igalühel muidugi ka omad asjad ajada. Tirtsud on rõõmsad ja hakkajad. Käisin jõhvikal, kui külla tuleme toon marju. Saad värsket mahla teha morsi jaoks. Jõhvikaid on palju, kui korjata ka jõuaks.

    ReplyDelete