Monday, May 12, 2008

Aafrika, siit me tuleme!




Plaanisime juba tükk aega puhkama minna. Suvel pole Eestis häda, aga kevad ja sügis on siin nii tujukad, et korralikku päikest ja sooja merd võiks maid avastades mujal nautida. T õde andis teada, et tuleks meiega heal meelel kaasa, oleks seltskonda ja võimalus õhtuti paarikaupa, kui üks last valvama jääb, end tuulutada. Mõte, kui hea! Neli on juba suur seltskond :)


Kammisime viimase-hetke-pakkumisi. Huvitav - hinnad on soodsad, ent kui reisid paaritu arvuna, meid siis kolm, sest laps saab veel tasuta, kolmandale soodushinnaga piletit pole võimalik osta. Kolmas, vaeseke, on sunnitud kahe inimese pileti ostma, et reisile saada. Üksikuid tube ei olevat ja üksinda toa saamise lisamaksu ka ei ole, on vaid kahesed toad. Naljanumber. See pakkumiste kammimine ja uurimine ajas ajuneuronid krussi ja pani enamuse reisifirmade konsultantide IQ kõva kahtluse alla. Nagu 5-klassi haridusega, arvutamisoskus puudub üldse, loogikast me ei räägigi...


Esmalt oli meil favoriit Kemer Türgis. Marmarises oleme käinud, seal oli väga tore. Kemer tundus tuttavlikult Türgi, ent samas midagi uut. Kemeris on aga kivikliburand. Kujutasin elavalt ette, kuidas ma iga päev oma lapsukest jooditan-plaasterdan-lohutan ja ei tundunud see variant enam nii võrratu.


Nüüd on piletid broneeritud ja Tuneesia - here we come. Pidavat olema rohelisem kui Egiptus, temperatuur on 26-30 kraadi ja rand imelise valge liivaga sinise Vahemere ääres.


Lend kestab 4,5 h. Nuputan, mida lapsele lennukisse lõbustuseks kaasa võtta. Hädavariandina vean läpaka, kust suure kisaga Tupsusid näidata, saiakese (keelatud toit, aga maitseb hea ja vast pool tundi läheb selle nosimisega), hulga lasteraamatuid... Kodus testisin, et joonistada Nora-Liis veel ei armasta ja kleepsudest ka ei pea, liig pisike veel. Miski uue lelu peaks ka ostma, siis on avastamisrõõmu :)


Lend Türki väljus 5.45, mis oleks tähendanud tõusmist kl 3, et kl 4 lennujaamas olla. Tuneesia reis stardib kl 7. Tundub täitsa normaalsena. Tõenäoliselt Nora lennukis ei maga, seega tuleb kohvilaksu all toimetada temaga, siis saame siestat pidada juba uuel mandril.


Tegelikult on Nora-Liis vana reisisell - 3-kuuselt käisime temaga Egiptuses ja 1 a sünnipäev saabus Kreetal. Lapsega on täiesti OK reisida, kui võtta teadmiseks, et me nüüd kolmekesi oleme ja öösiti bailamas ei käi. Tore vaheldus on perele ikka ja kui tegeleda piisavalt, ei teki mingit tüli. Muidugi pikki bussiekskursione ette võtta ei saa, ent Kreetal rentisime 5 päevaks auto ja kimasime mööda mägesid täie raha eest :) Olen talle seletanud, et lähme fvarsti lennukiga sõitma, nüüd on tal uus sõna ka - "kõrgele" :) Väga innukas :)


Tegelikult kuhjuvad mul sel nädalal kõik asjad - kolmapäev-neljapäev olen esimest korda öösel kodust ära peale lapse sündi - koolitusel. Reede pärastlõunal l kl 2 peaksime juba Tallinna poole startima, sest lapse uneajal on rahulik sõita, ent kl 1ni olen tööl. Millal ma siis veel pakin, pesen, triigin... Aargh..... Kas kõik või mittemidagi, nagu alati.

4 comments:

  1. Väga vahva!Ilusat reisi!Ise ma ootan, millal saaks ilma lapseta reisima minna :)

    ReplyDelete
  2. Toredat reisi :)Tervitage lõvi (aafrika ikka :P) minu poolt ;)

    ReplyDelete