Sunday, February 3, 2008

Õmblemistuhinas

Leidsin Kangas & Nööbist ilusa seelikuriide. Kangal jooksevad püstitriibud, seega peaks sellest saama sirge lõikega seeliku.
Minu õmblemiskogemus paraku piirdub vaid põhikoolis õpitu ja voodipesu õmblemisega :D Tahtmine on see-eest suur. Ostsin omale isegi päris oma õmblusmasina...
Nüüd hakkan Burdasid kammima, äkki leian sobiva lõike.

3 comments:

  1. Õmblemine on tore :) ja harjutamine teeb meistriks, keegi pole sündinud käsitööline õmblusmasin käes :))))

    ReplyDelete
  2. Võta lõige mõõda ennast ja lõiget, igaks juhuks pane lõige ka mõne olemasoleva seeliku või kleidi seelikuosa peale. Kui on kitsas anna keskelt natuke riidele vaba ruumi. Sirge lõikega seeliku võib lõike järgi triikida, siis saab nööpnõeltega panna ülemised ja alumised otsad kokku ja triikimsjälje järgi kokku traageldada, seeliku pikkuse võib ka kergelt sisse triikida. Kui seelikul on vöökohal olevad sissevõtu vollid siis on sissetriigitult neid väga lihtne õmmelda. Nii võib õhtuga seelik valmis saada. Aga ikka mitu korda enne mõelda ja vaadata kui käärid kätte võtta. See pole nii raske. Kui riie väga hargnev on olen isegi lõike pannud nii et on jäänud ainult üks külje lahtilõige või kui riie väga lai on lahtilõige ees või taga volli sees. Ma pole õmbleja, lihtsalt isetegija. Nööpnõeltega tuleks lõike riidele kinni panna ja siis selle järgi on hea triikida. Ehk on sest jutust natukenegi kasu.

    ReplyDelete
  3. Suur aitäh, proovin triikimisega.

    ReplyDelete